TELEFON: EMAIL: OTVÍRACÍ DOBA: Po - Pá 11:00 - 21:00 So 11:00 - 22:00 Ne 11:00 - 20:00 ADRESA: Kigginsova 2, Brno-Slatina 627 00
Kachní prso „Sous vide“
s řepovým zelím a bramborovou roládou s cibulkou
Ingredience (10 porcí)
2 kg | kachní prsa s kůží |
dle chuti | sůl, bylinky - tymián |
2 kg | řepa |
0,1 kg | hladká mouka |
0,05 l | vinný ocet |
0,1 kg | cukr |
3,8 kg | brambory |
2 ks | vejce |
0,25 kg | hrubá mouka |
0,25 kg | krupice hrubá |
1 kg | cibule |
0,4 l | olej |
Kachní prso omyjeme, nasolíme, zavakuujeme do vakuovacího sáčku a dáme do vody při teplotě 60°C na 50 – 55 minut. Po uvaření prsa vychladíme v šokeru. Takto připravené a zavakuované prso nám vydrží několik dní stále čerstvé. Při objednání se prso vytáhne ze sáčku, dáme na studenou pánev s trochou oleje a takto opečeme prso do křupava. Nakonec podlijeme vodou ze sáčku. Nesolíme, nedochucujeme.
Řepové zelí – řepu omyjeme a vaříme v páře ve slupce do poloměka, aby všechna šťáva a hodnoty zůstaly uvnitř. Řepu vychladíme v šokeru, pak oloupeme. Následně nastrouháme na hrubo a postupujeme jako u normálního zelí. Spaříme, malinko zahustíme jíškou bez cibule, dochutíme solí, cukrem a vinným octem.
Bramborová roláda s cibulkou – cibulku najemno osmažíme do hněda a vymačkáme z ní olej přes špičák / cedník. Necháme vychladit. Vymačkáním oleje docílíme křupavosti cibulky, roláda také není zevnitř mastná a drží při sobě.
Bramborové těsto vyválíme do obdélníku s tloušťkou 1 cm. Poklademe po celé ploše stejnoměrně cibulkou, jemně posolíme. Zabalíme do šneka, následně do potravinářské fólie nebo alobalu a dáme vařit v páře na 25 minut. Po uvaření roládu vytáhneme do šokeru a schladíme. Roládu krájíme za studena aby se nerozpadala a před výdejem ohříváme na páře.
Při výdeji vše ohřejeme, dáme na talíř, kachní prso nafilujeme, můžeme podlít omáčkou Demi glace a dozdobíme.
Řepové zelí – řepu omyjeme a vaříme v páře ve slupce do poloměka, aby všechna šťáva a hodnoty zůstaly uvnitř. Řepu vychladíme v šokeru, pak oloupeme. Následně nastrouháme na hrubo a postupujeme jako u normálního zelí. Spaříme, malinko zahustíme jíškou bez cibule, dochutíme solí, cukrem a vinným octem.
Bramborová roláda s cibulkou – cibulku najemno osmažíme do hněda a vymačkáme z ní olej přes špičák / cedník. Necháme vychladit. Vymačkáním oleje docílíme křupavosti cibulky, roláda také není zevnitř mastná a drží při sobě.
Bramborové těsto vyválíme do obdélníku s tloušťkou 1 cm. Poklademe po celé ploše stejnoměrně cibulkou, jemně posolíme. Zabalíme do šneka, následně do potravinářské fólie nebo alobalu a dáme vařit v páře na 25 minut. Po uvaření roládu vytáhneme do šokeru a schladíme. Roládu krájíme za studena aby se nerozpadala a před výdejem ohříváme na páře.
Při výdeji vše ohřejeme, dáme na talíř, kachní prso nafilujeme, můžeme podlít omáčkou Demi glace a dozdobíme.

Adresa: Restaurace Hnízdo, Kigginsova 2, Brno-Slatina 627 00
Pondělí - Pátek 11:00 - 21:00
Sobota 11:00 - 22:00
Neděle 11:00 - 20:00
Sobota 11:00 - 22:00
Neděle 11:00 - 20:00
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online. V případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online. V případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
IMOS facility, a.s. | Ochrana osobních údajů